Energi gruppen 

 


Opfølgning Energi gruppen Røde kinder,  SDM Helsingør 16 3  2013, Agenda 21 16 marts 2013


 

Klimaudflugt

Lørdag den 16. marts 2013 arrangerer Agenda 21's energigruppe en klimaudflugt med start og slut på Kulturværftet. Undervejs vil vi møde eksempler på klimarigtige løsninger på en kommunal institution, i et boligområde og i en virksomhed. Afslutningsvis vil vi debattere planer og prioriteringer med lokale politikere og sagkyndige fra nær og fjern. 

Hvis du vil være med til at organisere klimaudflugten, eller bare vil have flere oplysninger, er du velkommen til at kontakte Elisabet Diedrichs: 49203051, Dorthe Bjørn Andersen 51901348 eller Anders Taarnby Thomsen 25750054.

Program: Hent som PDF Her

Prolog til Index og de globale udfordringer 

 

Til efteråret  bliver Helsingør værtsby for  overrækkelsen af verdens største designpris med fokus på globale udfordringer, bl.a. på klimaområdet.

 

Helsingør får mulighed for at vise sig fra sin bedste side og være med til at sætte en grøn dagsorden.

 

På lørdag d 16.marts kan  borgere og politikere  styrke forberedelserne.

 

På lørdag  bliver der således mulighed for at kombinere frisk luft og røde kinder med  oplevelser, oplysning og debat om Helsingørs klimaindsats. 

 

Det er Agenda 21, den lokale miljøorganisation, der inviterer alle nysgerrige og engagerede helsingoranere til at bruge et par timer eller tre til at tage med til svømmehallen, Laden på Vapnagård  og virksomheden TSS Helsingør og dér se gode eksempler på fornuftig energitænkning. 

 

Turen starter  på Kulturværftet kl. 11  og afsluttes kl. 15 samme sted med en debat (”Fra godt til bedre”) med lokale byrådsmedlemmer, styret af Søren Kaster. 

 

Alle, som kan, opfordres til at tage deres cykler med, men man kan naturligvis tage andre transportmidler til de forskellige adresser. Agenda 21 ser udflugten som en optakt til efterårets internationale begivenhed i Helsingør og er overbeviste om at arrangementet bliver til stor inspiration for såvel politikere som borgere.

                                                                                                                  

Agenda 21 i Helsingør

 

Kl 11 på Kulturværftet . Karen Marie Pagh Nielsen fortæller om Helsingør og Klimaindsatsen

Kl  12.30 ved Svømmehallen. Søren Dyck-Madsen fra Det økologiske Råd fortæller om kommunens rolle og muligheder i klimapolitikken.

Kl 13.15 i Laden på Vapnagård. Afdelingen giver eksempler på klimatænkning i etagebyggeri

Kl 14 på Fabriksvej. Virksomheden  TSS Helsingør  fortæller om energitiltag med perspektiv i

Kl 14.45 går debatten  i gang  på Kulturværftet mellem borgere og lokale politikere. Søren Kaster er ordstyrer

Kl. 16 afsluttes dagen med  et beskedent traktement  på Agenda 21´s regning

 

 

Klik for stort billede

 

Læs Pressemeddelelse

Energigruppen i Agenda 21